maanantai 2. joulukuuta 2013

Ensimmäinen Adventti 2013


Viimevuonna yritin löytää pitkiä ja kapeita adventtikynttilöitä, mutten löytänyt sopivia. Tänä vuonna tein kynttilät itse ja koska en ole mikään kynttilän tekijä, olin yllättynyt onnistumisesta. Ensi vuonna aijon tehdä tällaisia kynttilöitä oikein urakalla ja jakaa niitä sitten tuttaville ja sukulaisille.
Kunttilöiden tekoa varten minun pitää kerätä kaikki kynttilänpätkät ja todennäköisesti lisästeariinia. Lisäksi tarvitsen monta talouspaperin hylsyä ja pitkää kynttilää.


Numerot olen ostanut joskus Hemtexin alennuslaarista.



keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kesäkäsityö

Löysin ihanaa ohuen ohutta lankaa ja päätin tehdä siitä itselleni kesätyönä paidan. Ja sitä sai neuloa ja neuloa ja neuloa. Onneksi lanka oli niin taivaalisen pehmeää ettei haitannut vaikka tekeminen kesti.



sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Tupsut yhdistettynä itse tehtyyn pipoon ovat mielestäni tulevan talven MUST. Niitä näkyi todella paljon Kölnin käsityömessuilla. Tupsupipoja on kyllä ollut myynnissä valmispipoina jo useamman vuoden. Valmispipoissa on mielestäni kaksi ongelmaa. Jos tuoteessa on laadukkat materiaalit hinta on 50-100 euron välissä. Kun hinta olisi kohtuullinen on materiaalina usein käytetty akryyliä joka ei lämmitä ja joka saa hiukset seisomaan sähköisyydestä.

Eli nyt tupsut kiinnitetään itsetehtyihin pipoihin.

No, tässä on vasta lanka ja tupsu.

Tämä ihastuttava vaalean persikan värinen tupsu sopii täydellisesti Novitan Usva lankaan. Ajattelin neuloa langasta läppäpipon jonka nyöreistä roikkuu tupsut. Tupsut ovat myynnissä nettikaupassamme NAPITON.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Aalto -peitto

Villasta ja mohairista neulottu kolmiulotteinen peitto lämmittää pikkuista nyyttiä. Kid mohair näkyy neuleen pinnassa usvana, pehmentäen silmukat. Peiton voi myös tehdä Novitan Wool -langasta. Peiton kulmissa on tupsut. Kuvan peitto on väriltään vanha roosa.

Ohjeen  peittoon voi ostaa TÄÄLTÄ.
Peitto on joustinneuletta

.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Pitsiliinasta lampunvarjostin

Tässä yksi kierrätys idea.
Minulla on aina ollut sellainen lamppuongelma. On jotenkin niin vaikeaa löytää sellaista lamppua josta pitää.
Tällä kerralla kyseessä oli makuuhuoneen lamppu. Huoneeseen piti saada samaanaikaan sekä yleisvalo, että lukuvalo. Valmiissa lampussa on vain se ongelma että joutuu nousemaan sängystä kun lopettaa lukemisen.
Ostin tällaiset vanhat varjostimet kirppikseltä Tallinnasta. Tällaisia lamppuja käytettiin paljon Ruotsissa 60-luvulla. Lamppuja käytettiin ikkunoiden edessä katkaisemaan näköyhteys ulkoa sisälle hämärän aikaan. Nämäkin lamput jotka ostin oli tuotu Eestiin Ruotsista.
Poistin lampuista kankaan ja vanhat sähköosat.


Näiden varjostimien päälle kiinnitin liiman ja langan avulla vanhan, ohuesta langasta neulotun pitsiliinan. Liinassa oli tehty hiukan liikaa lisäyksiä joten reunaan muodostui "frillaa" ja näin ollen yhdestä liinasta riitti hyvin kahteen lamppuun.


Sähkötarvikkeet tilasin nettikaupasta. Halusin kangaspäällysteisen johdon ja vanhanaikaiset lampunkannat


Kun sain kiinnitettyä pitsin, maalasin sen valkoisella otepohja maalilla. Näin pinnasta tuli kova.


                  



lauantai 10. elokuuta 2013

Liivimekko

Tilasimme ihania nappeja ja niistä sain idean pikkutytön liivimekkoon. Mekko on raidallinen ja siinä on kaareva hiukan pidempi ja leveämpi takakappale. Napit ovat takana.





sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Tuubista saa parhaimmat sisustuskorit. Kehittelin tämän kahvallisen korin yhden toisen projektin yhteydessä.
Virkatut korit ovat mukavia matka käsitöitä koska mukaan tarvitset vain langan ja koukun. Tässä korissa "erikoisuutena" ovat kahvat sivuilla mutta ei ihan yläreunassa. Tein nopean kuvahaun (virkattu kori) enkä löytänyt samanlaisia, onneksi. Muutama upea löytyi kyllä mm. neliönmuotoinen kahvallinen kori Black on White -blogista ja toinen kahvallinen pikkukori Villanen -blogista. Moni jäi varmaan huomaamatta mutta painotan sanaa nopea kuvahaku.


Muutamiin asioihin halusin kiinnittää huomiota näiden korien suunnittelussa. Halusin ettei pohjasta tule reikäinen. En myöskää pidä siitä jos lisäykset tehdään aina samoissa kohdissa jolloin lisäysten kohtaan tulee selkeät säteet. Yritin tehdä korista myös helpon. Tämä onnistui mielestäni muuten, paitsi kahvojen kohdalla joutuu olemaan tarkkana. Ja kaikkein tärkein tavoite oli saada korista niin tukeva, että se pysyy pystyssä tuhjänäkin.



En tiedä onko korinvirkkausohjeita jo tarpeeksi saatavana, mutta ajattelin kuitenkin laittaa ilmaisen korinvirkkausohjeen ladattavaksi NAPITON - nettinappikauppaan.




torstai 18. huhtikuuta 2013

Raglanhihaneule pikkupojalle


Novita Helmi langasta neulottu paita jossa päälle silmukoitu tähti kuvio. Puuvilla/bambu langasta neulottu paita on ihanan laskeutuva ja hengittävä pienen lapsen ihoa vasten. Pikku Iivari on aika viikari ja hän rakastaa kaikkia koneita.
Ohje paitaan NAPITON.fi



    


Ohjeita neuleen päällekirjontaan eli silmukan jäljentämiseen löydät täältä.
.....................................................................................

Pikku balleriinan asusteita.

Pieni balleriina tarvitsi säädystimet ja niiden innoittamina kehittelin tämän pitsin. 


Samaan settiin suunnittelin myös kietaisupaita joka on neulottu luomalla silmukat suoraan puuvillapitsin reunaan. Topin selässä ja hihoissa on samaa sydänpitsiä kuin säärystimissä. Seuraavaksi suunnittelu ja teko vuorossa on villaiset sortsit joita voi käyttää balettia harjoitellessa.



Näin Niina on opettanut kuinka käsiä pidetään. Sormet "tervehtivät" toisiaan.
Niin, mitäpä virkkaava äiti siitä ymmärtäisi.